مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: : برای اینکه کودک در بزرگسالی دچار امراض ناشی از مصرف نمک نشود و با توجه به اینکه سلیقههای غذایی در دوران کودکی و به ویژه در سنین 2 تا 5 سالگی شکل میگیرند و تا سالها پایدار میمانند، بنابراین باید عادات غذایی سالم را از دوران کودکی پایهریزی کرد.
زهرا عبدالهی افزود: یکی از راههای کنترل و پیشگیری از فشار خون بالا در کودکان، کاهش دریافت نمک مصرفی آنهاست.
وی گفت: یکی از مهمترین دلایل مصرف زیاد نمک، عادت به طعم شور است . نمک از طرق مختلف مانند مراحل تهیه و پخت غذا، مصرف نواع سوپهای آماده، شورها و ترشیها، کنسروها، سوسیس، کالباس و همبرگر و تنقلات شور مانند چیپس و فرآوردههای غلات حجیم شده دریافت میشود که با کاهش مصرف نمک، ذائقه به غذای کم نمک عادت میکند .
عبدالهی یادآور شد: البته محیط خانواده (عادات و رفتارهای غذایی والدین، خواهر و برادران بزرگتر، محیط صرف غذا)، مسائل اجتماعی (صرف حداقل یک وعده غذا یا بیشتر در مهدکودک و مدرسه، استفاده از غذاهای آماده و اشتغال مادران) و پیامهای رسانهها به ویژه تبلیغات تلویزیونی نقش مهمی در دریافت و عادات غذایی کودکان دارند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ید را یکی از مواد مغذی ضروری برای رشد و تکامل کودکان دانست و افزود: کمبود ید موجب کاهش بهره هوشی میشود.
وی افزود: هنگام پخت غذای کمکی و نیز هنگام دادن غذا به کودک، از نمک استفاده نکنید تا ذائقه او به طعم شور عادت نکند.
وی خاطرنشان کرد: حداکثر میزان توصیه شده مصرف نمک برای کودکان، کمتر از 3 گرم در روز است و البته همین مقدار نمک نیز باید یددار و تصفیه شده باشد.
منبع : فارس